top of page

Hyvinvointi

Hyvinvointi, niin mitä se on? Jokaiselle varmasti merkitsee eri asioita. Tässä kirjoituksessa kuitenkin uppoudun siihen mitä hyvinvointi mulle on ja mitkä asiat tuottavat mulle jaksamista arkeen.Mun päiväthän on sellaisia, etten voi edellisenä päivänä tietää millainen mun seuraava päivä tulee olemaan. Käynkö kierroksilla vai olenko allapäin. Joskus joudun väkisin ottamaan itseäni niskasta kiinni, että pääsen kiinni arjen askareisiin. Olen kuitenkin löytänyt muutamia asioita, jotka auttavat mua siinä. Yksi asia, joka pitää mut jollain tapaa kiinni arjessa on luonto. Luonnossa liikkuminen antaa mulle voimaa ja siellä on helppo hengittää, eikä luonto arvostele mua. Luonnon lisäksi mun selviytymiskeinoja on yin- jooga, sekä meditaatio. Voisi kuvitella, ettei tällainen mieleltään epävakaa ja kierroksilla käyvä ihminen pysty meditoimaan ja kohtaan tätä kysymystä hyvin usein: miten sä pystyt? Se ei ollut helppoa. Ensimmäiset meditaatiokerrat oli sitä, että kurkin toisella silmällä kelloa ja odotin milloin voin lopettaa. Saatoin hypätä yli jostain tietystä musiikista mikä mulla soi. Siitä ei tullut yhtään mitään. Tämän kokemuksen jälkeen aloin miettimään, että mistä tää homma pitää aloittaa? Onko tää edes mun juttu? Noh, aloitin siitä, että kasasin itselleni soittolistan jossa jokainen kappale on sellainen ettei tarvitse hyppiä yli ja voin täysillä keskittyä nollaamiseen. Sen jälkeen seuraava tärkeä asia on hyvä, itselle sopiva asento sekä mulla ehdottomat ”apuvälineet”, meditaatiotyyny minkä päällä istua, jooga bolsteri selän taakse sekä eteriinen öljy tuoksulyhtyyn. Toki meditaatio saattaa merkata eri ihmisille eri asioita, mutta tää on mun tapa. Mun täytyy saada nollata! Aloitin sitten pikkuhiljaa, minuutti kerrallaan ja siitä sitten pidensin aikaa. Paljastan tässä nyt teille mun meditaatiopaikan. Mä menen mielessäni meren rantaan. Näen itseni siellä, aallot kuohuvat ja tuuli on kova. Istun korkealle kallion kielekkeelle. Siellä mä tunnen olevani jollain tapaa kotona. Olen jopa löytänyt tämän paikan oikeasti, se sijaistee Irlannissa ja haluan ehdottomasti siellä jonain päivänä käymään. Saatan myös yhdistää meditaation ja luonnon. Varsinkin talvella on ihana meditoida pienessä, nenää nipistävässä pakkasessa tai kesällä sammalen peitossa olevalla kivellä.

Yin joogaan puolestaan tutustuin mulle todella tärkeän ystäväni kautta. Hän osasi esitellä yin- joogan mulle niin, että kiinnostuin todella. En ole kokenut, että jooga voisi olla mun juttu, mutta hei täähän on. Yin- jooga on mulle tarpeeksi rauhallista eikä ole ns. suorittamista, miten olen joogan aiemmin kokenut. Yin joogassa mun kohdalla todella tärkeässä asemassa ovat maton lisäksi jooga bolsteri sekä blockit. Niiden avulla joogasta tulee paljon miellyttävämpää kuin olisin voinut kuvitella. Parasta joogassa on myös se, että voin ottaa lapset siihen mukaan, joten joogaaminen ei ole siitä kiinni saako olla rauhassa. Suosittelen kokeilemaan.
Kyllä voisin sanoa, että suurin tekijä mun päivittäiseen hyvinvointiin on luonnossa liikkuminen sekä meditaatio. Näillä mä pääsen hyvin alkuun. Yin- jooga puolestaan pitää huolta mun hyvinvoinnista 1-2 kertaa viikossa. Toki mun päivittäiseen hyvinvointiin liittyy myös mun vakioksi muodostunut aamusmoothie ja käytössä ovat myös puhdistamon vitamiinit.


Hyvinvointi fiiliksin!


-Maarit

13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Moikka!

コメント


bottom of page